Repülés közben is születnek jó ötletek

A magasban szállni, a madarak közt, leírhatatlan állapot. Rengeteg érzés és gondolat fut át olyankor bennem: néhányuk igazán értelmetlen, és azonnal megfeledkezem róluk, de akadnak érdekesebb, továbbgondolásra méltó ötletek is. Az ember azt hinné, hogy repülés közben, mindkét lábaddal a Föld fölött lenni, igazán komolytalan dolog, biztosan semmi jó nem születhet közben, de én saját tapasztalatomból tudom, hogy ez nem igaz.

nepelemes rendszer

A minap épp egy új helyet próbáltam ki, ahol még soha nem paramotoroztam. Az új helyek mindig egy extra adag izgalmat adnak a repülés mellé, hiszen a széljárás kiszámíthatatlanságán túl itt a táj is új meglepetéseket rejt. Egyszer csak, egy kisebb település fölött átrepülve egy remek ötletem támadt. Imádom a természetet és minden lépésemet úgy próbálom megtervezni, hogy amivel csak tudok, segítsek abban, hogy a jövő generációi is megtapasztalhassák ezt. Szóval, amikor átrepültem egy családi ház fölött, aminek a teteje napelemek egész hadával volt díszítve, nem nehéz kitalálni, hogy mi jutott eszembe. Egyébként, nagyon örülök, mert sikerült lefotóznom is a házat a napelemmel, anélkül, hogy a telefonomnak bármilyen sértődése essen, nem úgy mit legutóbb.

Ahogy haza értem, azonnal rátapadtam a számítógépemre és megpróbáltam minél többet megtudni a napelemek működéséről és használatáról. A napelem a napból érkező fényt alakítja át villamos energiává, amivel akár az egész otthonomat elláthatnám árammal. Sőt, ha sikerül átalakítanom a paramotorom motorját akkumlátorrá, akkor azt is tölthetném ezzel a megújuló forrásból származó árammal.

Találtam egy nagyon jó forrást, ahol rengeteg információt szereztem a napelemes rendszer működéséről, valamint arról is, hogy hogyan lehet beszerezni azt. Sajnos, országunkban magánszemélynek semmilyen támogatást nem nyújtanak hozzá, de ez engem nem rettent vissza. Ez egy olyan lehetőség, amivel a saját jövőmet is biztosítani tudom és az utánam jövő generációknak is jót teszek vele.

Úgy érzem, hogy találtam egy újabb elhívatást az életemben, és ismerem magam annyira, hogy tudom, meg is fogom valósítani a terveimet. A napelemes rendszer használata könnyebbé teszi majd a jövőmet és segít az egész családom életén.