A paramotorod nem fűthető, de a házad falai igen!

Amióta fanatikus paramotoros vagyok, mindig újabb és újabb hozzám hasonló emberekkel hoz össze a sors, mégis sok furcsa karakterrel találkozom. A rendmániástól kezdve a hipochonderen át a pánikbetegig akadt már a társaságban mindenféle elképzelhető rigolyával rendelkező egyén, így lassan már meg sem lepődöm, hogy mindenkinek van valami mániája.

Még tavasz elején egy olyan paramotorossal találkoztam, aki mindig fázik. Tényleg,  nincs olyan körülmény, helyzet, amit ő megfelelőnek tartana a hőmérséklet szempontjából, így nem is csoda, hogy ennek hatása otthonában is visszaköszön.  Mindent fűt, ami fűthető, és persze a falak sem kivételek.  Mivel nem csak a paramotorozás a szenvedélye, hanem otthon szokása még egy kis tornával is levezetni a felgyülemlett energiákat és a feszültséget, sok olyan gyakorlat van a sajátos edzéstervében, amit fal mellett javasolt elvégezni. Ez télen nem a legkellemesebb, ha esetleg hidegek a falak, szerencsére falfűtéssel a hideg fal problémája könnyen megoldható.

A jó szolgáltatás ragadós

Sokat beszélgettünk, és egyszer elmesélte, hogy korábban betegedett már meg a hideg falak miatt, így egy időre le kellett mondania a parmotorozásról is, ezzel együtt kimaradt a közösségi életből, hiszen a paracsalád fontos része az életének. Ugye, milyen sok mindent tud befolyásolni az, ha hidegek a falak télen? Hosszú időbe telhet megtalálni erre a megfelelő megoldást, így nem árt, ha van már egy olyan ismerősöd, aki kicsit többet tud már ezzel kapcsolatban, és tud ajánlani olyan céget, amellyel meg van elégedve. Egy ideje gondolkodtam is, hogy nem ártana télire kicsit korszerűsíteni a lakást, ugyanis a falak nálunk sem a legmelegebbek, én pedig sokszor olvasok, vagy dolgozok a cikkeimen úgy, hogy közben a padlón ülve, a falnak dőlve érzem kényelmesen magam.

A beszélgetések során úgy éreztem, hogy ha valakinek adhatok a véleményére fűtés terén, akkor már nem is kell keresnem, megtaláltam a tökéletes embert. Elmondta, hogy ha falfűtésről van szó, akkor az Elektromos Fűtés Kft. a legjobb választás. Hogy ne csak elbeszélés alapján tudjam, miről is van szó, áthívott, hogy megtapasztaljam a tökéletes fűtés érzését. Még nem tudtuk, hogy pontosan mikor próbálhatom ki a fűtést, de a sors hamar elhozta ezt a napot. Mivel egy hűvösebb kora tavaszi nap volt, és kicsit átfáztunk paramotorozás közben, megváltásként éreztem, hogy egy jól fűtött lakásban fújhatom ki magam, ráadásul a falnak dőlhetek minden kellemetlenség nélkül.

Nem kellett sokat győzködni, pillanatok alatt bebizonyosodott, hogy megtaláltam a nekem való szolgáltatást, és nyáron be is szereltettem otthonomba a falfűtést. Valahogy ráérezhettem arra, hogy ezt érdemes hamar megcsináltatni, ugyanis az ősz nagyon hirtelen jött, egyik napról a másikra köszönt ránk a hűvös, esős idő. Korábban ez valóban váratlanul ért volna, de az elektromos falfűtésnek köszönhetően nem kellett félnem attól, hogy fáznék otthon.