Adrenalin függés paramotorozás után gázpalackcsere telepen dolgozás

Egy nagyon kedves barátom 35. születésnapjára, mivel ez egy kerekebb születésnap, meglepetéssel készültünk számára. Szereti és keresi is az extrém helyzeteket és sportokat. Gondoltuk milyen remek ajándék lenne számára egy paramotor élményrepülés. Össze is dobtuk a pénzt a baráti társaságon belül, és befizettük. A meglepetés összejövetelen át is adtuk számára az ajándék jegyet. Mérhetetlen módon örült neki és nagy várakozásokkal telve várta az alkalmat. A paramotorozást úgy kell elképzelni, mint egy siklóernyőt egy nagy, kerek propellerrel a háta mögött, mellyel fel, illetve le tudnak szállni. Természetesen egy tandem repülésre fizettük be kedves barátunkat.

El is érkezett a paramotorozás napja, izgatott várakozás volt barátunknál. Felemelkedtek a magasba a vezetővel és miközben repültek és a tájak és magát a repülést élvezték szóba került, hogy ki mivel foglalkozik. Kedves barátunk mondta, hogy ő egy piackutató cégnél van alkalmazásban, a vezető pedig- meglepetést okozva- kifejtette, hogy neki ez a másodállása, egyébként egy gázpalackcsere telepen dolgozik, mint gázpalack töltő.

 

Meglepte ez a foglalkozás a barátomat és érdeklődött, hogy hogy ezt a szakmát választotta, amikor, mit a paramotor vezető, biztosan jobba lehet keresni.

 

Erre azt a választ kapta, hogy a gázpalack töltés rendkívül érdekes és összetett munka, ami nagy odafigyelést igényel, nem lehet mindenkit ilyen munkakörbe alkalmazni. Ez egy hatalmas felelősség, hogy milyen arányban és hogy meddig kell megtölteni a gázpalackot. Odafigyelést és a műszerek ismeretét igényli a folyamat, ha túl keveset tölt bele, akkor a vásárlóikat károsítja meg, ha pedig túl sokat akkor az akár az első bekötéskor vagy az első használat alkalmával fel is robbanhat, ezzel jelentős személyi és anyagi károkat okozva.

Viccesen hozzátette, hogy a paramotorozás, nagy szenvedélye, de hát ez abszolút idényjellegű elfoglaltság, még ha ez is egy nagy odafigyelést és koncentrációt igénylő hobbynak indult másodállás.

Visszatértek a gázpalack töltés témára, mert a vezető ezen élethelyzete valahogy jobban érdekelte a barátomat. Hogyan is sikerült erre a pályára keverednie? Tette fel a kérdést, több száz méter magasban.

Regén, gyerekkorában mindig hallotta, ahogy gázpalack árusok járnak az utcájukba, és foglalkoztatta mindig a téma és érdekelte, hogy gázpalack töltésnél, hogy hogy kerül magába a palackba a gáz. Érettségi után elszegődött egy gázpalacktöltő telepre, ott elleste a magát a gyakorlati fordulatokat, az iskolában pedig megtanulta, milyen a gáz összetétele és hogyan kell szakszerűen bánni töltéskor, hogy biztonságos legyen a gázpalack töltése.

Nagy felelősséggel jár már a kezdeti lépés, hogy a visszaérkező gázpalackok átvizsgálása, van -e rajta sérülés, horpadás, mert ezek a töltés és használat során robbanást okozhatnak.

A zug gázpalack töltőket könnyen le lehet buktatni folytatta a felvilágosítást vezetés közben. Mert ezek általában eltulajdonítanak jó pár darab palackot a gázpalacktöltő telepről, és ekkor sérüléseket, külső karcolásokat és benyomódásokat szerez a palack.

Ezzel nagyon kell vigyázni, de ez is egy rögvest szemmel látható jele annak, hogy nem tiszta úton jutottak az üres, vagy kis mennyiségű gázt tartalmazó palackokhoz.

Másik fontos vonás, hogy ha a megszokottnál könnyebb a palack, akkor biztosak lehetünk benne, hogy kevesebb gáz található benne, mint ahogy kilós palackot éppen vásárolni készülünk.

Harmadik nagyon fontos ismérv, amit egy megbízható telepen elvégeznek, egy olyan gázpalack töltésnél, mint amilyet ő nap, mint nap csinál, az a védő, záró fóliázás. Ez egy minőségi és biztonsági lépés, amit még egy-egy avatatlan vásárló is élből le tud ellenőrizni, amikor megveszi akár élete leső gázpalackját.
Ha nincs ilyen zárófólia, erős lehet a gyanú, hogy ez kétes helyről származó palack lehet. Akkor sem éri meg ezt választani, hogy ha valamennyivel olcsóbb is lenne a megvétele, e nem biztos helyről származó palackok.

 

Még úgy is némileg veszélyes a gázpalack töltés, hogy egy jól felszerelt biztonságos közegből jön a gáz, és régóta ezt a folyamatot, mozzanatot végzi az ember minden nap. Erre még rájön az a jó értelembe vett adrenalin, amit minden repülés alkalmával érzek.