Ahogyan a paramotorozás esetében is első a biztonság, úgy a motorbiciklizés közben is

Nemrégiben új hobbyt találtam magamnak, és ez nem más, mint a motorozás. Már régóta van motorom, és használtam is, de úgy isten igazán nem fogott meg a dolog. Persze, szerettem ezt a tevékenységet, de nem tekintettem a hobbymnak. Az sokkal inkább a paramotorozás volt. Habár, jól belegondolva az első számú még mindig az. Mind a két tevékenység hatalmas szabadságélményt nyújt, de a levegőben szállni mégis másabb. Mégis más fentről szemlélni a világot. Onnan minden és mindenki olyan apró. Így ez alatt az idő alatt, amíg az ember a levegőben szárnyal, a problémái is elhalványulnak. És ez nagyon sokszor kell. Régebben szinte mindig, amikor nagyon zűrössé vált az életem ez volt az a tevékenység, amivel igazán le tudtam vezetni a feszültséget.

akciós bukósisakMostanában már a motorozás is egyre inkább elég ahhoz, hogy kiegyensúlyozottnak érezzem magam. Ez időben, és pénzben is kedvezőbb. Hiszen itt nem kell elutaznom ahhoz, hogy megkapjam magát az élményt. Itt az utazás az élmény. Attól a ponttól, hogy kigurítom a motorbiciklimet a garázsból, egészen addig, hogy visszaviszem egy, a szerelemhez hasonló érzés motoszkál bennem. Érzem azt, hogy ilyenkor igazán boldog vagyok. Érdekes, hogy ez régebben nem így volt. Régebben úgy tekintettem erre a tevékenységre, és magára a motorra, mint egy eszközre, ami segít nekem eljutnom A-ból B-be. Nem is tudom mi történt, ami miatt ez megváltozott. Minden esetre örülök neki.

Mivel mostanában egyre gyakrabban veszem elő a garázsból a motoromat, így sokkal jobban figyelek úgy rá, mint a felszerelésemre. Észrevettem, hogy ideje lenne leváltanom a bukósisakomat. Már eléggé össze van karcolva, kicsit kezd az alóla való kilátás is nehezebbé válni. Ezt pedig nem merem és nem is akarom figyelmen kívül hagyni. Hiszen ez a tevékenység is csak akkor számít lazításnak, ha közben az ember biztonságban érzi magát. Kérdeztem a szintén motoros haveroktól, hogy szerintük lehet ezzel kezdeni még valamit, de azt mondták, hogy nem. Javasolták, hogy vegyek egy újat és majd arra jobban vigyázzak. Azért mindehhez a beszélgetéshez még utána olvasgattam. Nagyon sok jó dolgot mondtak a haverok, de azért szerettem volna valami profibb véleményt is a magaménak tudni. Így találtam rá egy olyan oldalra, ahol most akciós bukósisak várja azokat, akik megadják a nevüket, és az e-mail címüket. Nyilván ez első sorban azokat érinti, akik vásárolni szeretnének, de azoknak nagyon jól jön, hogy kapnak 5000 Ft kedvezményt, amelyet a Shox üzleteiben válthatnak be, az ország több területén. Ugyan itt olvastam arról, hogy hogyan érdemes kiválasztani a sisakunkat. Rájöttem, hogy eddig is nagyon jó minőségű sisakom volt, ugyanis pontosan illeszkedett a fejemhez, és abszolút kényelmes volt. Szóval egy ugyanilyet szeretnék. Majd azt is elolvastam, hogy milyen paramétereknek kell megfelelnie ahhoz, hogy ne csak kényelmes, hanem biztonságos is legyen. Ezeknek is megfelelt az előző, szóval ez is megerősített abban, hogy hasonlót válasszak most is. Ami engem igazán érdekelt az a bukósisak polírozás. Azért, hogy ez az új tovább bírja, mint az előző. Rájöttem, hogy én szinte soha nem tisztítottam, legalábbis nem úgy, ahogy kellett volna. Meg is lett az eredménye. Úgyhogy megfogadtam, hogy erre ezentúl sokkal jobban oda fogok figyelni. Ki is néztem magamnak egyet, úgy tűnik, hogy mindennek megfelel, aminek kell, de még mielőtt megrendelném, felhívom az üzletet, a kupon beváltása kapcsán. Biztos vagyok benne, hogy minden rendben lesz. Ez a sisak még jobban is illik a motoromhoz, mint az előző.

Úgy döntöttem, hogy amíg nem lesz meg az új bukósisakom, addig nem ülök motorbiciklire. Ez három napja volt. Ideje lenne cselekednem, mert már nagyon hiányzik az önfeledt száguldás. Többnyire olyan utakat szoktam választani, amerre a madár se jár. Azért kerülgetni az autókat a nagy forgalomban nem akkora buli, mint egy csendes, nyugis környéken utazgatni.

Örülök, hogy beleszerettem ebbe a tevékenységbe is, mivel ez télen sokkal jobban kivitelezhető a paramotornál. Így, ha egy kis szabadságra vágyom, nem kell várjak addig, amíg jobb idő lesz. Elég, ha egy kicsit jobban felöltözöm.