Az életem két alkotóeleme: a repülés és a divat

Kiskorom óta túlsúlyos vagyok. Tinédzser koromban nehéz volt kezelni ezt, de most már jó néhány éve teljes békében élek a testemmel és önmagammal. Szükségem volt néhány hobbyra és érdeklődési körre, hogy sikerüljön elérnem ezt az állapotot, valamint hogy minél jobban megismerjem önmagamat.

Ehhez a vágyott önismerethez és belső békéhez a paramotorozás vezetett el. Tudom, hogy furcsán hangzik, hiszen a levegőben való száguldás nem épp egy nyugtató érzés, sőt, inkább az ellenkezője, elhalmoz adrenalinnal. De amikor fent vagyok az égben, és a világ eltávolodik tőlem, annyira tisztán látok mindent, a szó fizikai és elvont értelmében is. Ilyenkor tudok a leginkább gondolkodni.

Na de ebben a bejegyzésben nem is arról akarok mesélni, hogy milyen érzés repülni, hisz azt szinte minden bejegyzésben hosszú sorokban szoktam ecsetelni. Azt szerettem volna elmesélni, hogy azon túl, hogy megismered és elfogadod önmagadat, a boldog és teljes élethez ki is kell fejezned valamilyen módon önmagadat. Erre sajnos a paramotorozás kevésbé alkalmas, leszámítva, ha a motorodat átfested minden héten más színűre.

Szükségem volt valamire, hogy teljesen legyen az életem és ezt végül, mint oly sokan mások, az öltözködésben találtam meg. Azért tudom mégis egyedinek érezni magam a rengeteg divatörült ember között, mivel jól öltözött túlsúlyosként valóban kitűnök a tömegből. Sajnos, hiába vagyunk rengetegen túlsúlyosak, a molett ruha vásárlása elég nehézkés, ha az ember arra is figyelni akar, hogy jól nézzen ki és minőségi ruhákat viseljen. Bevallom, hogy az elején rengeteg időt töltöttem turkálókban és különböző outletekben, de annyira elegem lett az XS-es ruhák közötti keresgélésből, hogy hamar el is pártoltam ettől a lehetőségtől.

A megoldással egy barátnőm állt elő, aki amúgy utál shoppingolni és már évek óta online vásárol ruhát. Mutatott nekem egy webáruházat, ahol árulnak molett ruhákat is. Elmondhatatlan, hogy mennyire hálás vagyok azóta is a barátnőmnek ezért. A webshop hemzseg olyan ruhákkal, amiket szívesen viselek és amelyek, úgy érzem, hogy teljesen ki tudják fejezni az igazi énemet. Mindemellett pedig, nemcsak a mindennapjaimra vásárolhatok innen ruhát, hanem a különleges alkalmak és ünnepek is le vannak tudva, hiszen különböző alkalmi és maxi ruhákat is lehet rendelni tőlük moletteknek szóló méretben. Eleinte furcsának éreztem, hogy úgy vásárolok ruhákat, hogy előtte nem próbálom fel őket, vagy legalább nem tapinthatom meg az anyagukat, de már egy ideje ehhez is hozzá szoktam. Soha nem csalódtam még a megrendelt ruhákban, mindig pontosan ugyanazt kaptam, ami a képeket szerepelt. Ráadásul most már el sem tudom képzelni, hogy igazi üzletben pazaroljam az időmet a keresgéléssel, amikor itt ez a csodálatos lehetőség, ami tökéletesen ki tudja szolgálni az elvárásaimat.