Először a kocsi kerekei izzasztottak meg, utána a nyaralásunk egyik izgalmas programja

Sok embert ismerek, ezáltal sok mindenben jártas vagyok, illetve sok mindenről hallottam már. Vannak zenész barátaim, újságíró ismerőseim, marketinges kollégáim, vegyész barátok és még sorolhatnám. Vagy éppen különböző, de egyben érdekes hobbikkal rendelkező barátok. Van egy barátom, aki odavan a paramotorozásért. Engem ez a dolog nem érdekel, a repülőutak előtt is már ráz a hideg és izzad a tenyerem. Nem tudnám elképzelni, hogy ez legyen a hobbim. Neki bevált, elég jól elvan vele, szokott mutatni néha képeket is. Én pedig elképedve nézem, ahogy ott repül a magasban, hihetetlen számomra. Volt olyan időszak, amikor hosszú kihagyás után ismét repülőre ültem, akkor például ki sem mertem nézni az ablakon.

Most már hozzászoktam, elég gyakran repülök, már csak akkor van görcsben a gyomrom, ha a levegőben valami zűr támad, pedig indulás előtt már órákkal minden bajom volt korábban. Azonban, ha tehetem, mindenhova kocsival megyek. Úgy értem, ha olyan helyre utazom, ahova lehet kocsival is és megéri. Itthon nem szeretem se a buszt, sem a vonatot, mert koszos és sokszor undokok az emberek. Sőt, néha irreális összeget kérnek el egy-egy útért. Persze olyan helyekre, ami túl messze van, és akár napok kérdése lenne, hogy eljussak kocsival, oda inkább repülővel megyek.

Volt már sajnos olyan élményem is, amikor a barátokkal megbeszéltük közösen, hogy egy hosszú hétvégére leugrunk valahova kocsival, azonban előtte pár nappal ment tönkre az egyik kerék a kocsimon. Kilyukadt, bár fogalmam sincs, mitől, hiszen a városban nem járok autóval, a legtöbb alkalommal gyalogolok, még akkor is, ha több időt vesz igénybe. Gondolkoztam azon is, hogy valamilyen oknál fogva egy idegen az utcán fogott egy kést vagy egy bicskát és kipécézte magának az én kocsimat. Fogalmam sincs, mi történhetett, de nem érte meg találgatni, mert azzal csak az idő ment volna. Nekünk pedig sürgősen megoldásra volt szükségünk, különben át kellett volna teljesen szerveznünk az utazás, vagy az is lehet, hogy egyszerűen le kellett volna mondanunk.

Én egyiket sem akartam, mert sokat készültem erre az utazásra, a megszervezése így is kínokkal teli volt, ha most ezt át kellett volna szerveznem, lehet, hogy mérgemben inkább sehova nem mentem volna. Úgyhogy átjöttek hozzám a barátaim, elővettük a laptopot és szépen nekiálltunk keresgélni az interneten. És hál istennek, hogy szemfüles vagyok, ugyanis rátaláltam egy weboldalra, Gumidiszkont a cég neve. Tudom, egy életre megjegyeztem, még el is mentettem a könyvjelzők közé a gépemen. Rákattintottam a weboldal linkjére, és gyorsan körbe is néztünk az oldalon. A nyári gumikereső volt az, amit beírtam a keresőbe és meg is találtam ezt az oldalt. Ez a kulcsszó volt az, amit aztán az oldalon is csináltam. Van egy fülecske, ahol keresni lehet különböző szűrök segítségével. Bejelöltem a nyári gumikat és a keresésnél ki is adta a termékeket. Csodálkoztam is elsőre, hogy ez ilyen könnyen menne? És igen, ez ilyen könnyen megy. Felhívtam őket, készségesen segítettek és azonnal rendeltem is azt a nyári gumit, ami nekem kellett. Nem telt el sok idő és már meg is kaptam őket. Apukám, aki autószerelő, gyorsan fel is tette őket a kocsimra, ez idő alatt pedig el is meséltem neki, hogy találtam ilyen rövid idő alatt gumikat a kocsimhoz. Ő még nem hallott róluk, de amikor hazament, rákeresett a cég nevére, és egyből meg is találta, le is mentette, hiszen egy jó autószerelőnek egy jó boltot is ismernie kell.

Végül is meg lett mentve így a nyaralás, bár a költségeket nem számoltam bele, emiatt kicsit szomorú is voltam, de hát ez mindenkivel előfordulhat, és a barátaim olyan kedvesek voltak, hogy egy kis pénzt ők is beleadtak, hiszen nekik is érdekük volt, hogy el tudjunk menni a hosszú hétvégére. Így aztán minden jóra fordult. Persze a hatalmas meglepetés nem maradhatott ki: a szállás közelében volt egy hely, ahol ki lehetett próbálni a paramotorozást. A szálláson lévő vendégek pedig a recepción még kedvezménykuponokat is kaptak, emiatt a barátaim még jobban ki akarták próbálni. Hogy sikerült-e rávenniük. El sem fogod hinni, de igen. Sikerült. Azóta sem hiszem ezt el. De jó volt. Lehet, hogy kipróbálom megint?