Ha élvezed, élvezd egészen

Az ember könnyen beleszeret egy új hobbiba, főleg, ha ez egy extrém sport. Ilyenkor nem csak újdonság varázsa az, ami elkábítja az embert, elkezd dolgozni benne az adrenalin is. Sokáig csak keresgéltem a különböző adrenalin függőséget is kiváltó kalandok között, míg ráébredtem, hogy a repülés és a szabadesés is ilyenformán az, ami a leginkább kikapcsol. Azon kezdtem gondolkodni, hogy hogyan tölthetnék minél több időt a levegőben. Lebegni szinte súlytalanul, madártávlatból belátni az alattam elterülő tájat, ez volt az, amire igazán vágytam.

Mikor rátaláltam a siklóernyőzésre egyből beleszerettem. Valójában a barátaimnak köszönhetem, akik a születésnapom alkalmából leptek meg a repülés élményével. Tavasz eleje volt, kiruccantunk a hegyekbe, ami nekem, alföldi gyereknek mindig hatalmas élmény. Otthon a legnagyobb dombnak talán a kapubejárónk előtt lévő emelkedőd tekinthetjük, amin rendszeresen le is fullasztom a kocsit. Talán kevesen tudják, de sík területen sokkal nagyobb kihívás a siklóernyőzés, mondhatnánk lehetetlen. A légáramlatok nehezebben kapnak bele az ernyőbe. Sajnos nem engedhettem meg magamnak, hogy a hobbim miatt minden hétvégén elutazzak. Ezért örültem, mikor felfedeztem a siklóernyő paramotorral felszerelt változatát, ami addig elképzelhetetlen távlatokat nyitott meg előttem. A szabadrepülés sokkal egyszerűbbé is vált ezzel a kiegészítéssel. Kezdőként hatalmas segítséget nyújtott számomra, hiszen repüléstechnikailag a gyalogernyőzés sokkal bonyolultabb és nagyobb odafigyelést igényel.

Talán mások is tudják, hogy egy hobbinak nem lehet gátakat szabni, mikor az ember igazán ráérez az ízére legszívesebben minden idejét azzal töltené. Nem volt ez máshogy velem se. Egyre többet kezdtem járni a siklóernyő starthelyhez. A hétvégi alkalmakból először heti három –négy, majd napi rendszeresség lett. Amikor tehettem akár munka előtt vagy után is szívesen kimentem repülni. Az egyetlen problémát a starthely felszereltsége jelentette.

Nem voltak nagy elvárásaim, annyit szerettem volna, ha egy higiénikus környezetben tudok át- és visszaöltözni repülés után, illetve, hogy legyen lehetőségem a tisztálkodásra, mert nincs ezen mit szépíteni az adrenalintól és a testmozgástól rendesen megizzad az ember, ami talán akkor nem is jelent problémát, ha haza megy, de a reggeli repüléseim után kellemetlen volt beülni az irodába, pedig azokat szerettem a legjobban.

 

A legnagyobb infrastrukturális problémát az jelentette, hogy egy régi bojler volt felszerelve a zuhanyzóban, amivel meg volt már a mi saját kis rituálénk, azonban ez a procedúra rengeteg időt vett igénybe. Én először jóhiszeműen mindig beálltam a zuhanyzóba és csurig elcsavartam a meleg vizes csapot, majd mikor öt perc várakozás után is egy jó esetben 20 fokos vizet sikerült csak előcsalogatnom belőle, úgy ahogy voltam kipattantam onnan és elkezdtem ütemesen dobolni a bojler oldalán. Ettől dorombolni és rázkódni kezdett, mintha csak a haragra gerjedt forró források istene éledezne benne, ilyenkor visszaszaladtam, és ha elég ügyes voltam két perc alatt le tudtam tusolni egy kis langyos vízzel.

Ez főleg a tavasz elején és az ősz végén volt már igazán kellemetlen, sokszor meg is hűltem emiatt.

 

Nem volt más választásom, rájöttem, hogy vagy én megyek, vagy a bojler. Elkezdtem keresgélni, hogy akár önköltségen is, de élhetőbbé változtassam azt a helyet. A későbbiekben kiderült, hogy nem csak nekem, másoknak is meggyűlt a baja a régi bojlerrel. Elérkezett az összefogás ideje, hogy megmutassuk, a paramotoros siklóernyőzés nem csak egy hobbi, egy életstílus is, melyet lehet színvonalasan és átszellemülten csinálni. Az átlényegülésnek pedig elengedhetetlen része, mikor az ember az elején átveszi a hétköznapi ruháját, majd a végén megtisztítja magát fizikailag is, miután a levegőben a szellemét már kiürítette. Egyértelmű volt, hogy egy új és korszerű villanybojlerre csere az, amire szükségünk van.

 

Természetesen a legelső szempontnak a minőséget tekintettük, azonban végül azért döntöttünk a villanybojlerbolt.hu oldala mellett, mert nem csak a legjobb minőséget, de a legkedvezőbb árat is ők nyújtották mind Hajdú, mind Artison villanybojlerek tekintetében.

Rövid keresgélés után rátaláltunk a számunkra legmegfelelőbb méretre és formára. Szerencsére a beszereléssel se nekünk kellett bajlódnunk, a villanybojler kiszállítása után a szakemberek ott maradtak és felszerelték nekünk.

Valójában meglepett, hogy a bojler problémánkat milyen könnyen és olcsón lehetett volna orvosolni már hónapokkal korábban is. Így szerencsére most már egy olyan pillanata sincs a hobbimnak, amit ne tudnék százszázalékosan élvezni.