A haverom megfázása és a közös paramotorozásunk

Nagyon örülök neki, hogy nem adtam fel gyerekkori álmomat. Habár nem repkedhetem úgy a világban, mint Superman, azért a paramotor legalább olyan csodás érzést tud nyújtani. Érzem, hogy ilyenkor teljesen szabad vagyok, kitisztulnak a gondolataim, elfeledkezem minden stressz hatástól, amit a hétköznapok okoztak.

Pont emiatt ajánlottam ezt a tevékenységet az egyik ismerősömnek, aki mindig mindent túlreagál és ezért sokszor beteg. A múltkor azon stresszelt, hogy mit fog tenni, ha házi kedvence megbetegszik. Holott semmi jele nem volt a betegségnek. Na mindegy, a lényeg, hogy úgy éreztem el kell őt vinnem paramotorozni, hátha segíthetek ez által rajta. Sok-sok győzködés után végül beadta a derekát. De hát mégis ki gondolná, hogy pont a túra előtt héttel lebetegedett. Elmentem hozzá, láttam, hogy tényleg elég ramaty állapotban van. Mondta, hogy nagyon fáj a feje és rázza a hideg. Gyorsan kerestem egy lázmérőt és megmértem a lázát. Szerencsére csak enyhe, de mégis láz sanyargatta testét. Megfázásra tippeltem. Persze Bálint egyből le akarta mondani a túrát, de én úgy éreztem, hogy márpedig erre igenis szüksége van. Nyilván én sem akartam, hogy a mostani állapotánál rosszabbul legyen, vagy hát egyáltalán azt, hogy betegen jöjjön el velem. Szinte mindig az internetről rendelek mindent, így vagyok a gyógyszerekkel is. Ismerek egy oldalt, amelyben még soha nem csalódtam. Megfelelő és kellő mennyiségű információkat tartalmaz a termékeikről, továbbá híresek a gyors kiszállításról is. Bármikor, ha mégis elakadnék, csak felhívom őket és mindig szívesen állnak rendelkezésemre kérdéseim megválaszolása tekintetében. Így volt ez most is. A tünetek és az olvasattak alapján az Ibustart  találtam a legmegfelelőbb készítménynek, ami segíthet a barátom egészségi állapotán helyreállításában.

Bálint kissé szkeptikusan állt, mind a túránkhoz, mind az Ibustarhoz, de a végén belátta, hogy mind kettővel kapcsolatban igazam volt és mind a mai napig hálás érte.

Miután megérkezett a gyógyszer és Bálint is elindult a gyógyulás útján már semmi nem tartott vissza, hogy tovább nyaggassam utunkkal. Az Ibustar nagyon hatásos volt, egyből levitte a lázát és a fejfájása is csillapodni kezdett. Ezt a haverom egy üveg finom száraz fehér borral szerette volna megünnepelni, de figyelmeztette, hogy ez a gyógyszer szedése mellett nem ajánlott. Még jó, hogy ott voltam neki én, még a végén ki tudjaa végén hova fajult volna a dolog. Például lehetséges, hogy nem kezdte volna el időben magát kezelni, és ki tudja milyen szövődményei lettek volna enyhe betegségének.  Igazán ráférne már egy barátnő, valaki, aki ott van mellette ilyen esetekben és ápolja. Hiába nagy fiú már, azért egy ápoló kéz mindig jól jön. Őszintén reméltem, hogy ez a kaland majd kizökkenti a hétköznapi problémái alól és jobb irányba terelődik majd az élete.

Az Ibustarnak hála Bálint hamar gyógyult, így elmehettünk közös kalandunkra, aminek hatalmas sikere volt. Ő is nagyon élvezte a repülés minden pillanatát. Csodálatos volt a táj fentről, és nagyon jó volt látni, hogy végre ő is felszabadul. Láttam az arcán, azt az őszinte mosolyt, láttam, hogy teljesen belefeledkezik a történésekben és csak élvezi a pillanatot, élvezi a szárnyalást. Miután földet értünk teljesen megváltozott. Vidám volt, az arca kisimult, nevetett és csillogott a szeme a boldogságtól. Olyan jó volt végre így látni. Oda jött hozzám és egy nagy öleléssel fejezte ki háláját. Majd elmentünk borozgatni, most már szabad volt, hiszen olyan gyorsan meggyógyult, hogy már nem kellett szednie gyógyszerét.

Közös kalandunk óta mindketten tudjuk, hogy boldogabb irányt vett az élete.

Mindenkinek szüksége van a szabadságra! Ugyanakkor a szabadság sem minden, ha az ember beteg. Bátran merem mindenki számára ajánlani a paramotorozást, de csakis egészségesen, hiszen a betegség a legszebb élményeket és a legszebb tájakat is el tudja rontani. Előbb az egészség, aztán a kaland!