A paramotor nem kímélte LG kijelzőmet

A paramotorról sose állította senki, hogy veszélytelen sport. Persze rengeteg óvintézkedést teszünk meg, hogy ne történhessen semmilyen baleset, de sose lehetünk száz százalékig biztosak abban, hogy minden rendben van. Ez egyszerűen adódik abból, hogy nagy magasságban vagyunk, és különböző gépekre, szerkezetekre bízzuk az életünket.

Szerencsére az én ismerőseimmel még nem történt paramotoron baleset, legfeljebb az, amit én csináltam a tavalyi évben. De az se súlyos, mivel nem személyi sérülés – pusztán az LG telefonom kijelzőjének cseréjére volt szükség utána.

Egyszer ugyanis az a jó ötletem támadt, hogy a földre érkezésemet videóra fogom venni, hátha ezt megosztva, sikerül népszerűbbé tennem ezt a sportot. LG-m kamerája pedig úgy gondoltam, teljesen alkalmas lesz erre a célra, mert nagyon jó felvételeket lehet vele csinálni, így magammal vittem az égbe, és amikor végeztem, és közeledtem a föld felé, elővettem.

Na persze mondanom se kell innen már, hogy mi történt, főleg, hogy az elején leszögeztem, hogy egy KG kijelző cserére volt szükségem – a felvétel elkezdett forogni, az egyik kezemmel pedig tartottam a kamerát. Amint földet értem azonban, mivel nem tudtam egyetlen kézzel olyan jól kormányozni, hatalmasat bukkant a paramotorom, és a mobilom azzal a mozdulattal kirepült a kezemből.

A motorral még szenvedtem egy kicsit, mire sikerült megállni, utána pedig kipattantam, és szaladtam az LG-mért. A legrosszabbtól tartottam, de végül csodával határos módon kiderült, hogy csak a képernyője tört be, és attól függetlenül még legalább arra használható, hogy hívást indítsak rajta.

Nyilván nem akartam így megtartani, de az alatt a két-három nap alatt, amíg kerestem egy megfelelő szervizt, ami foglalkozik LG kijelző cserével, jó volt, hogy volt még mit használnom a legalapabb feladatokra. Attól féltem azonban, hogyha ennél tovább is megpróbálom használni, akkor azzal rontok az állapotán: nem tudom, hogy a képernyő tud-e tovább törni, vagy van-e olyan réteg, ami megsérülhet alatta, és sokkal drágábban javítható hibát eredményez, de úgy vigyáztam rá, amíg el nem jutottam a szervizbe, mint a szemem fényére.

Ott, mikor elmeséltem nekik, hogy hogyan sikerült LG-m képernyőjét tönkretenni, egy elég kellemes derültség támadt, ami legalább arra jó volt, hogy kellemes hangulatba teljen a szerelés időtartama. Mondták, hogy nyugodtan ott is maradhatok, mert nem fog sok időbe telni, és közben ők is meséltek történeteket, hogy mik voltak eddig a legextrémebb esetek, amikor kijelző cserét kellett végrehajtaniuk.

Érdekességként elmondták azt is, hogy miért jártam jobban azzal a választásommal, hogy ide hoztam a telefonomat, mintha valami gagyibb, de olcsóbb kijelzőt rakattam volna rá. Az persze világos volt, hogy valószínűleg az a mostaninál is könnyebben betörik, de eddig úgy voltam vele, hogyha már egyszer olyan helyzetbe kerül a telefon, hogy törik, akkor onnantól már mindegy, hogy milyen a képernyő. De most felhívták a figyelmemet, hogy más problémák is felléphetnek – egy olcsóbb képernyő gyakran rosszul érzékeli az érintést, félre van kalibrálva, vagy az idő múlásával szinte már ütni kell ahhoz, hogy reagáljon valamit.

Így már látom, hogy ilyenekbe tényleg jobb, ha nem futok bele. Miután visszakaptam a telefonomat, már a legnagyobb elégedettséggel köszönhettem meg nekik a munkájukat, és nézhettem rá az LG-mre, aminek kijelzője pontosan olyan volt, mint újkorában. A három, törött kijelzővel eltöltött nap után ez valódi felüdülés volt, főleg, hogy újra tudtam használni az alkalmazásaimat is.

A legviccesebb dolog, hogy mint kiderült, a videófelvétel is megmaradt, és az új kijelzőmön már végig is tudtam nézni nagy felbontásban, ahogy repülés közben kiesik a kezemből a telefon, majd végiggurul a földön, és az ég felé fordulva megáll. Lehet, hogy mégse ezzel a felvétellel fogom reklámozni a paramotort, de ha még szépen megkérnek az LG képernyő cserét végző bolt oldalára kikerülhet, mint egy pozitív referencia.