Vannak paramotorral kapcsolatos apróhirdetések?

Akárhányszor megemlítem valakinek, hogy a paramotorozás a hobbim és a szenvedélyem, a legtöbb ember úgy néz rám, mintha valami földöntúli dologról beszélnék. Pedig egyáltalán nem erről van szó. Tény, hogy nem ez a legismertebb sport a világon, de azt hiszem, hogy egyre népszerűbb lett az évek során és szerintem a jövőben még nagyobb rajongótábort fog maga köré gyűjteni. Én mindenesetre azért próbálom népszerűsíteni és beszélni róla, hátha valakinek megtetszik.

Múltkor az interneten is keresgéltem, kíváncsi voltam rá, hogy mennyire népszerű ez a sport és milyen formában foglalkoznak vele az emberek. Hamar rátévedtem egy apróhirdetésekkel foglalkozó weboldalra ahol egyből be is ütöttem a keresőbe a paramotor szót. Sajnos nem találtam a keresésnek megfelelő találatot, de ha már ott voltam az oldalon, gondoltam szétnézek. Nagyon sok apróhirdetést találtam, a létező legkülönfélébb témákban. Kínáltak állásokat, bútorokat, műszaki cikkeket, játékokat és még ruhaneműket is. Szóval azt szűrtem le, hogy ezen az oldalon a legtöbb ember meg tudja találni azt, amit keres. Kivéve ugye én, aki a paramotorokra keresett rá, de hát így jár az ember akkor, ha ennyire specifikus dolog érdekli. Ha például foci labdát, vagy éppen otthoni használatra készült kondigépet szerettem volna venni, akkor elég sok hirdetés közül válogathattam volna.

Noha éppen nem volt szükségem semmilyen konkrét dologra, lementettem a könyvjelzőim közé ezt a weboldalt, mert úgy éreztem, hogy a jövőben még hasznomra válhat. Akár vevőként szeretnék valamihez hozzájutni, akár akkor, ha éppen lenne itthon valami, amitől megválnék, de kidobni nem szeretném. Én még sosem adtam fel apróhirdetést, de lehet, hogy a közeljövőben még erre is sor fog kerülni. Ha jobban belegondolok, már most is lenne olyan dolog, amit el tudnék adni, mert csak a helyet foglalja, az egyetlen probléma csupán az, hogy ezen tárgyak nagy része a feleségemé. Biztos nem szólna hozzám pár hétig, ha a nagymamájától kapott kedvenc festményét egy apróhirdetésben látná viszont… Azt hiszem jobb lesz, ha nem húzom ki nála a gyufát, mert a végén még amolyan revansként akadályozna a paramotorozásban, azt pedig nem szeretném.

Amikor először találkoztam a paramotor kifejezéssel, az egyébként egy apróhirdetésben volt. Egy újság apróhirdetéses szekcióját olvasgattam, mikor azt láttam a szolgáltatások között, hogy paramotor oktatás. Mivel fogalmam sem volt róla, hogy mégis mi az a paramotor (még az is megfordult a fejemben, hogy spéci motorkerékpárokról van szó, amit mozgássérült embereknek fejlesztettek ki) kíváncsiságom kielégítéseként rákerestem az interneten és mikor megláttam mi az, egyből motoszkálni kezdett a fejemben a gondolat, hogy ez nekem való lenne. Még aznap kivágtam azt az apróhirdetést az újságból és pár napig nézegettem, ízlelgettem a gondolatát és végül négy nap után erőt vettem magamon és felhívtam a hirdetőt.

Be kell vallanom, az apróhirdetéses paramotor oktatás nem vett le a lábamról. Nem volt túl szimpatikus az oktató, ráadásul maga a szerkezet sem tűnt nekem rendszeresen szervizeltnek, ezért az utolsó pillanatban kitáncoltam az oktatás alól. Annak ellenére, hogy ez első paramotorhoz köthető élményem nem volt túl pozitív, nagyon hálás vagyok a mai napig annak az apróhirdetésnek, hiszen ha azt nem olvastam volna el, akkor ki tudja, talán sosem ismerem meg ezt a sportot, vagy legalábbis sokkal később.